Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Πρωτότυπος ο τρόπος που σκέφτηκε 36χρονος για να κάνει «πλιάτσικο», όχι όμως και τόσο έξυπνος για να διαφύγει της σύλληψης από τους αστυνομικούς. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 36χρονος τον Ιανουάριο και το Μάιο, έχοντας σαν σύμμαχο την πολυκοσμία νοσηλευτικού ιδρύματος στην Πυλαία αφαίρεσε από δύο δωμάτια ένα πορτοφόλι που περιείχε 900 ευρώ, έναν φορητό Η/Υ, ένα κινητό τηλέφωνο και άλλα προσωπικά αντικείμενα νοσηλευομένων.
Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή το εν λόγω περιστατικό Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης εξέδωσε ειδικό δελτίο όπου δίνει συμβουλές στους πολίτες που νοσηλεύονται από το να προστατευθούν από παρόμοια περίπτωση:

1.- Όταν πηγαίνετε στα εξωτερικά ιατρεία για παροχή πρώτων βοηθειών:
Μην παίρνετε μαζί σας πολύτιμα αντικείμενα, τιμαλφή κλπ.
Να έχετε μαζί σας μόνο το χρηματικό ποσό που εκτιμάτε ότι θα σας χρειασθεί.
Τοποθετήστε τα χρήματά σας στις εσωτερικές τσέπες του ρουχισμού σας.
Αν συνοδεύεστε, δώστε την τσάντα σας, το πορτοφόλι σας και οτιδήποτε πολύτιμο για φύλαξη, στο συνοδό σας.
Μην εγκαταλείπετε την τσάντα σας ή διάφορα είδη αξίας στους χώρους υποδοχής ή στους διαδρόμους, ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης απουσίας.

2.- Όταν παραμένετε στο ίδρυμα για νοσηλεία:
Τοποθετήστε χρήματα και αντικείμενα (κινητά τηλέφωνα, κλπ) στους φοριαμούς του θαλάμου και κλειδώστε τους ή παραδώστε τα σε κάποιον συνοδό σας.
Προσπαθήστε σε συνεννόηση με τους άλλους ασθενείς του θαλάμου σας, να απο­μακρύνεστε εκ περιτροπής, εξασφαλίζοντας την διαρκή επιτήρηση των προσωπικών σας ειδών.
Αν διαπιστώσετε ότι στους χώρους νοσηλείας κυκλοφορούν άτομα, των οποίων η παρουσία δεν δικαιολογείται, ενημερώστε αμέσως τους υπευθύνους του νοσο­κομείου.

Περισσότερα στο www.spnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ