Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΨΕ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Το βράδυ αναμένεται να διεξαχθεί στη Βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία επί του ειδικού τέλους στα ακίνητα, την ώρα που συνεχίζονται οι τριγμοί εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αλλά και της κυβέρνησης.
Χθες πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος εξέφρασε την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, εκθειάζοντας την υψηλή αίσθηση καθήκοντος, όπως είπε, που έχουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.
«Τους αξίζουν συγχαρητήρια για τη στάση τους και για την στήριξη που παρέχουν μέχρι τώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Νέα Δημοκρατία: Είναι αντισυνταγματικό
H Νέα Δημοκρατία ωστόσο, εξέφρασε την αντίθεση της στη νέα φορολογική επιβάρυνση των ακινήτων, τονίζοντας πως η επιβολή του για κάθε ακίνητο και ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του ιδιοκτήτη, ανοίγει το δρόμο για μια «οιονεί δήμευση».
Οπως υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης, ο νέος φόρος στα ακίνητα (ο έκτος κατά σειρά) ούτε δίκαιος είναι, ούτε περί τέλους πρόκειται. Η ΝΔ, τόνισε, αντιτάσσεται σε ένα τόσο άδικο, τόσο αντιαναπτυξιακό και τόσο επαχθές φορολογικό μέτρο και σημείωσε πως το συγκεκριμένο μέτρο είναι και ευθέως αντισυνταγματικό, «καθώς παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας, την ισότητα των δημόσιων βαρών και τον πυρήνα του δικαιώματος στην ιδιοκτησία, καθώς εξωθεί σε έμμεση δήμευσή της».

Έκκληση ΑΔΕΔΥ για μη ψήφιση
Εν τω μεταξύ, να μην επικυρώσουν με την ψήφο τους τον έκτακτο φόρο στα ακίνητα κάλεσε τους βουλευτές η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Σε ανακοίνωσή της η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ τόνισε ότι η κυβέρνηση «με τα αλλεπάλληλα, έκτακτα και βάρβαρα μέτρα που λαμβάνει σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων οδηγεί σε απελπισία εκατομμύρια νοικοκυριά που δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.
Συγκεκριμένα για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, επισήμανε ότι βρέθηκαν από το πρώτο κιόλας μνημόνιο στο στόχαστρο κυβέρνησης και τρόικας και έχουν ήδη υποστεί μειώσεις του εισοδήματός τους κατά 40%, ενώ σήμερα βρίσκονται, όπως ανέφερε, μπροστά σε νέες δραματικές μειώσεις αποδοχών, μέσω της εφαρμογής ενός «μισθολογίου-φτωχολόγιου», καθώς και μπροστά σε απολύσεις ακόμα και μονίμου προσωπικού.
«Δηλώνουμε ότι αδυνατούμε, πλέον, να πληρώσουμε το νέο, έκτακτο, χαράτσι, που με αυταρχικό τρόπο επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα», υπογράμμισε η ΑΔΕΔΥ.

Νέες ενστάσεις από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Το ενδεχόμενο να μετατραπεί η ΔΕΗ σε προβληματική επιχείρηση με αφορμή την επιβολή του τέλους ακινήτων επισήμανε η ΓΕΝΟΠ.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ προειδοποίησαν για τον κίνδυνο να «γονατίσει» η επιχείρηση «κάτω από το "παλιρροϊκό κύμα" ανεξόφλητων λογαριασμών που θα προκαλέσει η μετατροπή της σε ένα γιγαντιαίο φορομπηχτικό μηχανισμό σε βάρος εκατομμυρίων πελατών της».
Όπως εκτίμησαν, με τους φόρους στα ακίνητα θα αυξηθούν δραματικά οι επισφάλειες και θα καταστεί αδύνατη η συνέχιση της παροχής διευκολύνσεων στους πελάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ