Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ. ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ

Παράταση στην προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης της εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς των τεκμηρίων μέχρι τις 6 Οκτωβρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Η προθεσμία έληγε σήμερα με αποτέλεσμα από το πρωί να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές στις τράπεζες για την εξόφλησή της.

Η παράταση δίνει την ευκαιρία σε όσους δεν κατέβαλαν τη δόση της εισφοράς να το κάνουν έως τη λήξη της νέας προθεσμίας χωρίς να επιβαρυνθούν με την προσαύξηση του 1% το μήνα.

Αν η καταβολή γίνει εφάπαξ ο φορολογούμενος δικαιούται έκπτωση 5% επί της συνολικής οφειλής. Εναλλακτικά οι φορολογούμενοι μπορούν να καταβάλουν το ποσό σε έξι μηνιαίες δόσεις η κάθε μία από την οποία δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη των 300 ευρώ. Όσοι δεν πληρώσουν την πρώτη δόση θα επιβαρυνθούν με προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Πάντως αρκετοί φορολογούμενοι δεν έχουν παραλάβει έως τώρα από την εφορία το πολυεκκαθαριστικό. Οι φορολογούμενοι αυτοί εφόσον το παραλάβουν εντός του Οκτωβρίου θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση έως και το τέλος Οκτωβρίου.

Από την επιβολή της ειδικής εισφοράς εξαιρούνται τα ακόλουθα εισοδήματα:

α) οι μισθοί, συντάξεις και η πάγια αντιμισθία που χορηγούνται σε πρόσωπα που είναι ολικώς τυφλοί, καθώς και σε όλους όσοι παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες, που υπερβαίνει σε ποσοστό το ογδόντα τοις εκατό (80%)

β) οι αποζημιώσεις λόγω διακοπής εργασιακής σχέσης και

γ) οι εφάπαξ παροχές ταμείων πρόνοιας και ασφαλιστικών οργανισμών, τα εφάπαξ βοηθήματα δημοσίων υπαλλήλων και τα εφάπαξ βοηθήματα που αναφέρονται στις διατάξεις αυτές.

δ) οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και όσοι λαμβάνουν κατά την χρήση 2011 επίδομα ανεργίας, έστω κι αν κατά τη χρήση 2010 είχαν εισόδημα, εφόσον δεν έχουν κατά το χρόνο της βεβαίωσης πραγματικά εισοδήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ