Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ... ΣΠΑ!

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 επέστρεψε από την καλοκαιρινή του ανάπαυλα με τον δωδέκατο αγώνα της χρονιάς, το Βελγικό GP, που θα διεξαχθεί σήμερα στην πίστα του Σπα.


Ο Μίχαελ Σουμάχερ αποκαλεί τη συγκεκριμένη πίστα «living room». Ο Γερμανός πρωταθλητής γιορτάζει σε αυτόν τον αγώνα 20 χρόνια στην F1, καθώς στην ίδια πίστα το 1991 έκανε το ντεμπούτο του οδηγώντας για λογαριασμό της Jordan. Από τότε έως σήμερα ο 42χρονος Σουμάχερ έχει κατακτήσει επτά παγκόσμιους τίτλους, σημειώνοντας 91 νίκες και 68 pole position.

Σε μια σπάνια συνέντευξή του που θα μεταδοθεί από τον Alpha λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα, ο Σουμάχερ εξηγεί γιατί θεωρεί την πίστα του Σπα «σαλόνι του σπιτιού του», πώς νιώθει όταν τον προσπερνάει ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ξεκαθαρίζει γιατί επέστρεψε καθώς και αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται το 2012.

Χθες, πάντως, ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο ταχύτερος των κατατακτήριων δοκιμών, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Λιούις Χάμιλτον και στην τρίτη τον Μαρκ Γουέμπερ. Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull έφτασε τις εννέα pole position στη φετινή σεζόν.

Στην πρώτη περίοδο των δοκιμαστικών, η βροχή έκανε την εμφάνισή της και ο Μίκαελ Σουμάχερ ήταν ο μεγάλος άτυχος, καθώς βγήκε εκτός πίστας και δεν κατάφερε να συνεχίσει. Ταχύτερος ήταν ο Τζέισον Μπάτον, ενώ εκτός συνέχειας έμειναν οι Τρούλι, Γκλοκ, Ντ'Αμπρόσιο, Λιούτσι, Ρικιάρντο και Σουμάχερ και Ντι Ρέστα. Στη δεύτερη περίοδο, ταχύτερος ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο, ενώ ο Μπάτον, που είχε τον καλύτερο χρόνο έως εκείνη την στιγμή, επέλεξε να μείνει στα πιτ και αποκλείστηκε από τον τελικό. Επίσης, εκτός έμειναν και οι Μπουεμί, Κομπαγιάσι, Μπάτον, Μπαρικέλο, Μαλδονάτο και Κοβαλάινεν.

Αναλυτικά η κατάταξη με την οποία θα ξεκινήσουν οι πιλότοι το 12ο Grand Prix της Formula 1 2011 είναι η εξής:
1. Φέτελ-Red Bull
2. Χάμιλτον-McLaren
3. Γουέμπερ-Red Bull
4. Μάσα-Ferrari
5. Ρόσμπεργκ-Mercedes
6. Αλγκουερσουαρί-Toro Rosso
7. Σένα-Renault
8. Αλόνσο-Ferrari
9. Πέρες-Sauber
10. Πετρόφ-Renault
11. Μπουεμί-Toro Rosso
12. Κομπαγιάσι-Sauber
13. Μπάτον-McLaren
14. Μπαρικέλο-Williams
15. Σούτιλ-Force India
16. Μαλδονάτο-Williams
17. Κοβαλάινεν-Lotus
18. Ντι Ρέστα-Force India
19. Τρούλι-Lotus
20. Γκλοκ-Virgin
21. Ντ' Άμπρόσιο-Virgin
22. Λιούτσι-HRT
23. Ρικιάρντο-HRT
24. Σουμάχερ-Mercedes

Το grand prix του Σπα μπορείτε να δείτε απευθείας από τον Alpha.
Το κανάλι θα ξεκινήσει από τις 14:10 με την ειδική εκπομπή για τη Formula 1 και στις 15:00 θα συνδεθεί με τη βελγική πίστα για τη μετάδοση του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ