Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ;

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sday.gr για τον φετινό στόχο του Άρη, που αφορά τη συμμετοχή στς ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το έργο του Σάκη Τσιώλη...

Μια έκρηξη με την κατάκτηση της καλύτερης δυνατής θέσης είναι ο στόχος του Τσιώλη, αλλά, ποιο θα είναι τελικά το όφελος;

Παρακολούθησα με προσοχή και αφοσίωση όσα έλεγε ο Σάκης Τσιώλης στη «συνδρομητική» τηλεόραση, λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και θεωρώ δεδομένο ότι σε όσα δήλωσε δεν είχε καμία διάθεση να αστειευτεί.

Ο προπονητής του Άρη, στην πρώτη του σημαντική τοποθέτηση, λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα μίλησε για Ευρώπη και για μια ομάδα που στοχεύει με το επιθετικό της ποδόσφαιρο να κερδίσει τους Αρειανούς.

Κι αυτό είναι μια αρχή... Το σπουδαιότερο είναι, ο Άρης να δημιουργήσει νέες γενιές οπαδών.

Θα μπορούσε κανείς να αντιληφθεί άμεσα ότι αυτός ο άνθρωπος επενδύει στη δίψα για μια καλύτερη πορεία και ίσως κάτι περισσότερο από τα τετρημένα των τελευταίων ετών, με τον Άρη να βρίσκεται συνήθως εντός «ευρωπαϊκής ζώνης».

Η απουσία από τα φετινά ευρωκύπελλα στοιχίζει τόσο στο πρεστίζ της ομάδας όσο και στο... ταμείο της. Όταν μάλιστα, ο νεόκοπος Ολυμπιακός Βόλου παίρνει ουσιαστικά τη θέση του Άρη στην Ευρώπη, τότε είναι που το μαχαίρι μπαίνει πιο βαθιά και ο πόνος γίνεται αβάσταχτος.

Στην αφετηρία του πρωταθλήματος ο Σάκης Τσιώλης δεν ευνοήθηκε από τις καταστάσεις στις οποίες η συμμετοχή του είναι καθοριστική.

Κατά βάση θα συναντήσουμε μια ομάδα που έχει αλλάξει στο μεγαλύτερο ποσοστό της. Κατά συνέπεια θα χρειαστεί χρόνος ώστε να αποκτήσει τη φυσιογνωμία ενός συνόλου που είναι συμπαγές.

Δεν έχει σχηματιστεί ακόμη ο βασικός κορμός. Κι αν έχει προκύψει κάτι τέτοιο, δεν έχει λειτουργήσει ακόμη όσο σωστά επιδιώκει ο προπονητής, όπως φάνηκε από τα πρόσφατα φιλικά.

Όταν λοιπόν καταφέρει να φτάσει στο υψηλότερο σημείο απόδοσής του, με ρόστερ που θα ενισχυθεί, δεν μπορεί παρά να παίξει για μια θέση στην Ευρώπη. Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι το ίδιο αποτυχία, όπως πέρσι.

Αν τα καταφέρει, θα έχει δώσει απάντηση σε ένα ερώτημα που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια τους «κίτρινους». Αναρωτήθηκαν πολλές φορές αν είναι απαραίτητο να γίνεται ένα τσουβάλι μεταγραφές, να ξοδεύονται μικρές και μεγάλες περιουσίες για μια θέση στην Ευρώπη.

Αν ζούσε κανείς όσο έντονα έζησαν οι φίλοι της ομάδας την περσινή πορεία στην Ευρώπη, θα απαντήσει ανεπιφύλακτα, ότι πραγματικά αξίζει.

Γι΄ όλους τους άλλους, η απάντηση είναι, τζάμπα κόπος και έξοδα.

Η ομάδα παραμένει μακριά από διακρίσεις και έχει να θυμάται και να μελαγχολεί με μια –δυό σπουδαίες πρόκρισεις και μερικές εκδρομές στο εξωτερικό που σβήνουν όταν χάνεται η ευκαιρία να ανανεώσεις το διαβατήριο για την Ευρώπη. Όπως στο τέλος της περσινής περιόδου.

Η απόκτηση του Ιάκομπ όχι απλά δεν ενθουσιάζει, αλλά, αντίθετα προβληματίζει όσους τον παρακολούθησαν πέρσι με τον Ηρακλή. Η απόκτησή του διασκεδάζει τις άσχημες εντυπώσεις από την απουσία ενός φορ, αλλά, δεν δίνει ουσιαστική λύση. Εκτός και αν στον Άρη ελπίζουν στην αναγέννηση του Ρουμάνου. Μόνον έτσι.

Ο στόχος είναι ο Ούμπιντες που αποτελεί αν μη τι άλλο αξιόπιστη λύση και εκεί θα πρέπει ο Άρης να δώσει τα χρήματα για να ολοκληρώσει την πιο σοβαρή φετινή μεταγραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ