Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

Στη νέα συρρίκνωση των αποδοχών χιλιάδων εργαζομένων θα οδηγήσει η επέκταση της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου τόσο στο δημόσιο όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ και λοιπούς οργανισμούς του Δημοσίου κλπ), που ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η συζήτηση για το ενιαίο μισθολόγιο μόνον στο στενό Δημόσιο, είναι ανεπαρκής και ατελέσφορη, αν δεν δούμε το μισθολογικό καθεστώς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, γιατί διαφορετικά θα δημιουργήσουμε ένα κράτος δημιουργικά παράλυτο», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η ρύθμιση αυτή θα αποκαταστήσει «σφαιρικά και όχι επιλεκτικά» το αίσθημα δικαίου.

Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι ο Σεπτέμβριος «είναι ο μήνας των πολύ μεγάλων αλλαγών και στο μισθολόγιο και στο φορολογικό, και στη συγχώνευση των φορέων…».

Νέες μειώσεις στο Δημόσιο προανήγγειλε ο Ρέππας

Η ανακοίνωση αυτή του κ. Βενιζέλου έρχεται λίγο μετά τις δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες μειώσεις σε μισθούς ορισμένων κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων, που λαμβάνουν τις πιο υψηλές αποδοχές.

Μετά τη συνάντηση του κ. Ρέππα με τον κ. Βενιζέλο και τους εκπροσώπους της τρόικας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης γνωστοποίησε ότι το υπουργείο Οικονομικών προωθεί από την πλευρά του «ρυθμίσεις για τον εξορθολογισμό του μισθολογικού κόστους» και ξεκαθάρισε ότι το νέο μισθολόγιο θα συνδεθεί με το νέο βαθμολόγιο στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ