Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΠΛΑΤΙΝΙ

Κάτι λιγότερο από μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του Μισέλ Πλατινί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρόεδρος της UEFA πήγε το μεσημέρι στη Βουλή, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Θόδωρο Θεοδωρίδη, τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο και τον διευθυντή του γραφείου του Κεβίν Λαμούρ, και εκεί τους υποδέχθηκαν ο πρωθυπουργός, μαζί με τον υπουργό και τον υφυπουργό πολιτισμού και τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο και Γιώργο Νικητιάδη.

Εισερχόμενος, αλλά και εξερχόμενος από τη Βουλή, ο Μισέλ Πλατινί, που δώρισε στον Γιώργο Παπανδρέου ένα λάβαρο της UEFA, δεν έκανε δηλώσεις, καθώς είναι προγραμματισμένο να μιλήσει στις 3μ.μ. σε αίθουσα του αεροδρομίου πριν αναχωρήσει. Δύο ώρες αργότερα (5μ.μ.) αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου και ο Παύλος Γερουλάνος καθώς θα έχει προηγηθεί το υπουργικό συμβούλιο, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το νέο νομοσχέδιο, η βία, το ντόπινγκ και το σκάνδαλο με τα «στημένα» παιχνίδια.

Στις πρώτες δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Παύλος Γερουλάνος σχολίασε: «Συζητήθηκαν πρακτικοί τρόποι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και ένας τρόπος είναι η UEFA να μεταφέρει την τεχνογνωσία της στα ελληνικά γήπεδα. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις τεσσάρων ομάδων ειδικών της UEFA για τα στημένα παιχνίδια, τη βία στα γήπεδα, το ντόπινγκ και τη διαιτησία».

Ο υπουργός πολιτισμού ενημέρωσε πως η συνάντηση και η ανταλλαγή απόδεων έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Το σημαντικό είναι πως δεν τέθηκε θέμα αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τα Κύπελλα Ευρώπης, ωστόσο συζητήθηκε πως θα υπάρξει εξυγίανση.

Η ελληνική πλευρά ζήτησε βοήθεια από την UEFA σε θέματα τεχνογνωσίας και ο Μισέλ Πλατινί διαβεβαίωσε πως η ευρωπαϊκή ομοσπονδία είναι θέση να βοηθήσει με συγκεκριμένες προτάσεις σε θέματα καταπολέμησης της βίας και όχι μόνο.

Έτσι, πιθανότατα εντός Αυγούστου, θα βρεθούν στην Αθήνα τέσσερις εμπειρογνώμονες για στημένα, βία, ντόπινγκ και διαιτησία, εμπειρογνώμονες της UEFA που αυτή την περίοδο βρίσκονται στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ