Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ


Ο αγώνας για τη ζωή και την επιβίωση στη φύση αποτυπώνεται με τον καλύτερο και πιο παραστατικό τρόπο από το φακό του διάσημου φωτογράφου Steve Bloom, 58 ετών.



Αετοί, λιοντάρια, ελέφαντες και καρχαρίες είναι οι πρωταγωνιστές των φωτογραφιών που κόβουν την ανάσα και δείχνουν μερικά από τα πιο θανατηφόρα πλάσματα του πλανήτη, εν ώρα ''εργασίας''.


Έχει περάσει πολλά χρόνια από τη ζωή του μέσα σε ένα αεροπλάνο. Ταξιδεύει σε όλες τις ηπείρους και πηγαίνει σε απομακρυσμένα μέρη για να καταφέρει να ανακαλύψει και να φωτογραφίσει τις πιο απίθανες μάχες μεταξύ γιγάντων.



 

''Κινδύνευσε πολλές φορές η ζωή μου, αλλά δεν τα παρατάω. Αγαπώ τη φύση και μου αρέσει να ζω στα όρια'' δηλώνει περήφανος για το έργο του ο 58χρονος φωτογράφος.

Ο κ. Bloom έχει κερδίσει μία σειρά από διεθνή βραβεία για τη δουλειά του, συμπεριλαμβανομένων και των The Power of Photography Award, The Golden Eye of Russia και Lucie Awards. Ακόμα, έχει φιλοξενηθεί από περιοδικά όπως, το National Geographic.



''Οι άνθρωποι έχουν συχνά μία εξιδανικευμένη άποψη για τη φύση, σκοπός μου είναι να δώσω στους ανθρώπους μία ρεαλιστική εικόνα για το πώς επιβιώνουν τα ζώα στην άγρια φύση'' αναφέρει ο Bloom.

''Δεν υπάρχουν μόνο τα χαριτωμένα, μικρά ζωάκια. Ο πραγματικός κόσμος είναι εντελώς διαφορετικός, ιδιαίτερα, κατά τη στιγμή αναζήτησης τροφής, απαραίτητης για την επιβίωσή τους'' προσθέτει ο ριψοκίνδυνος φωτογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ