Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ο διαλογισμός φτάνει στο Διαδίκτυο αλλά και στις κονσόλες παιχνιδιών. Τα μάντρα ενώνονται με την τεχνολογία σε βιντεοπαιχνίδι που βοηθάει τους «παίκτες» να ξαναβρούν ψυχική και πνευματική ηρεμία και να χαλαρώσουν, χωρίς να φύγουν από το σπίτι τους.


Ο διαλογισμός θεωρείται από πολλούς καλύτερος από φάρμακα και άλλες θεραπείες. Για όσους πιστεύουν σε αυτόν, αλλά δεν έχουν χρόνο ή χρήμα να ασχοληθούν, η λύση είναι το «Leela» που σημαίνει «παίζω» στα σανσκριτικά και παίζεται σε κονσόλες Wii και Xbox 360.

Δημιουργός του είναι ο 64χρονος Ινδός γκουρού Ντιπάκ Τσόπρα, ο οποίος το χαρακτηρίζει «επιταχυντή του πνεύματος», επειδή μέσα από επτά κινήσεις του σώματος, φυσικά μπροστά από την τηλεοπτική οθόνη, εγγυάται ταξίδι στο πνεύμα, υγιή και αρμονική ζωή.

Οι ασκήσεις είναι όλες διαδραστικές. Για παράδειγμα, στην άσκηση «τσάκρα της ρίζας» οι παίκτες καλούνται να κλίνουν το σώμα τους σαν να φυτεύουν σπόρους, ενώ στην άσκηση «τσάκρα της καρδιάς» χρησιμοποιούν τα χέρια τους για να ρίξουν βόμβες φωτιάς σε βράχους, ώστε να απελευθερωθούν πολύτιμοι λίθοι.

Ταυτόχρονα ακούνε τη φωνή δασκάλας, η οποία τους δίνει οδηγίες σε κάθε άσκηση για τον σωστό χρόνο εισπνοής και εκπνοής. Ο Τσόπρα ελπίζει ότι το «Leela», το οποίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη του χρόνου, θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας σειράς νέων, ανάλογων διαδραστικών βιντεοπαιχνιδιών.

Ο διαλογισμός, παρ’ ότι δεν είναι κανενός είδους «σωτηρία της ψυχής», αποτελεί τουλάχιστον μια σημαντική βοήθεια στην αναζήτηση της ψυχικής και πνευματικής αρμονίας και όχι μόνο.

Μειώνει τα επίπεδα κατάθλιψης, καταπολεμά την αϋπνία προσφέροντας ποιοτικό ύπνο, βελτιώνει τη μνήμη, καθώς και τη σεξουαλική δραστηριότητα, ενώ ενισχύει συνολικότερα το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης απαλλάσσει από το στρες και την ένταση, ενώ επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, κάτι που σίγουρα ενδιαφέρει ολοένα και περισσότερο κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ