Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΝΙΚΙ ΛΑΟΥΝΤΑ

“Rush”, θα είναι ο τίτλος της ταινίας που θα μας μεταφέρει στον κόσμο της Formula 1, των πιο γρήγορων αυτοκινήτων στον πλανήτη και θα μας αναπαραστήσει τις κόντρες των παλιών αστεριών του σπορ, του Τζέιμς Χαντ και του θρύλου Νίκι Λάουντα.
Το σενάριο έχει επιμεληθεί ο Πίτερ Μόργκαν και η ιδέα είναι να προχωρήσει το πρότζεκτ κάτω από την ομπρέλα κάποιου στούντιο και να ξεκινήσει γυρίσματα στην Ευρώπη προτού ο Χάουαρντ πέσει με τα μούτρα στο «Μαύρο Πύργο» του που θα του αφιερωθεί ολοκληρωτικά.


Το σενάριο θα εστιάζει στη σεζόν του 1976 όταν ο Λάουντα, που έδινε μάχη με το Βρετανό πιλότο Χαντ και ήρθε αντιμέτωπος με το θάνατο, όταν σε ένα ατύχημα έχασε τον έλεγχο της Φεράρι του, τράκαρε, πήρε φωτιά ολόκληρος κι έπεσε σε βραχύ κώμα. Ο Χαντ αναδείχθηκε νικητής, αλλά ο Λάουντα πήρε το αίμα του πίσω σε επόμενα Γκραν Πρι, επιστρέφοντας στους αγώνες ύστερα από μόλις έξι εβδομάδες, ωστόσο έχασε το πρωτάθλημα με διαφορά ενός βαθμού από τον Βρετανό Τζέιμς Χαντ. Τελικά στέφθηκε τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Φόρμουλα Ένα (1975, 1977, 1984) με 25 νίκες στο ενεργητικό του.
Ο Πίτερ Μόργκαν είχε πάντως δηλώσει με χιούμορ σχετικά με τον πιθανό πρωταγωνιστή της ταινίας: «ο καθένας που είναι 25 ή 26 χρονών και έχει ένα καμένο αυτί, μπορεί να σκέφτεται ότι έχει πιθανότητες να είναι ο πρωταγωνιστής», ενώ και ο παλαίμαχος οδηγός, αστειεύτηκε ανάλογα, παραδεχόμενος ωστόσο ότι έχει κάνει κάποιες σκέψεις για ηθοποιούς που θα ήθελε να τον υποδυθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ