Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΤΗΣΕΕ

Ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας:

"Με αφορμή τη διαμορφωθείσα κατά την τελευταία τριετία κατάσταση στην αγορά των Μέσων Ενημέρωσης, η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) έχει να παρατηρήσει τα ακόλουθα: Η αγορά πλήττεται από την ύφεση με αποτέλεσμα να παρατηρείται μείωση του κύκλου εργασιών σε ποσοστό που υπερβαίνει σήμερα το 50%. Κατά συνέπεια πολλές επιχειρήσεις του κλάδου των Μέσων Ενημέρωσης αντιμετώπισαν αδιέξοδα και οδηγήθηκαν ή οδηγούνται στο κλείσιμο.

Πέραν τούτων, η κρίση έφερε στο φως στοιχεία ότι, επί σειρά ετών, από ορισμένες επιχειρήσεις, ακολουθήθηκε μία λογική η οποία νόθευσε τον ανταγωνισμό και στηρίχθηκε σε ιδιόμορφες συναλλακτικές πρακτικές, χωρίς διαφανή επιχειρηματικά κριτήρια, από πλευράς των εμπλεκομένων και συναλλασσόμενων φορέων.

Οι προφανώς καταδικαστέες πρακτικές που ακολουθήθηκαν, οδηγούν σε αποτελέσματα που θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τους εμπλεκομένους και συναλλασσόμενους φορείς στο χώρο της ευρύτερης εμπορικής επικοινωνίας αλλά και ολόκληρη την αγορά των Μέσων Ενημέρωσης.

Τη ζημία που θα προκύψει από αυτές τις πρακτικές θα πρέπει να την επωμισθούν αποκλειστικά οι επιχειρηματικοί φορείς που τις ακολούθησαν και όχι οι υγιείς εταιρίες του κλάδου των Μέσων Ενημέρωσης ή του ευρύτερου κλάδου της Επικοινωνίας, που ουδεμία σχέση είχαν με αυτές τις πρακτικές.

Οι λύσεις που θα δρομολογηθούν δεν θα πρέπει να επιτρέπουν τη συνέχιση της νόθευσης του ανταγωνισμού και των στρεβλώσεων στην άσκηση της επιχειρηματικότητας. Πιστεύουμε ότι τώρα ήρθε η ώρα ο ευρύτερος κλάδος της Επικοινωνίας να αυτορυθμισθεί υπερβαίνοντας τις στρεβλώσεις των τελευταίων ετών. Προς την κατεύθυνση αυτή η ΕΙΤΗΣΕΕ έχει συνεισφέρει με προτάσεις που έχουν υποβληθεί έγκαιρα στους θεσμικά αρμόδιους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ