Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ;

Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα με την κυβέρνηση να ρίχνει στο τραπέζι βελτιωτικές κινήσεις στο ζήτημα της φορολογιας και τους τρoικανους να μην κάνουν πίσω για τις περικοπές και τα λουκέτα στο δημόσια τομέα.

Στο μέτωπο της φορολογίας, εξετάζεται ημειωση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ απο το 23% στο 20% σε ένα πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών ( ένδυση, υπόδηση, συσκευές, λογαριασμοί). Επίσης εξετάζεται πάγωμα ή και μείωση απο το 13% στο 9% του ΦΠΑ στα είδη διατροφής και στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

Ως αντιστάθμισμα, προβλεπεται αύξηση του ΦΠΑ στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ στις υπηρεσίες εστίασης (ταβέρνες, καφετέριες), στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και στις υπηρεσίες για την ανακαίνιση σπιτιών.

Δεδομένη πρέπει όμως να θεωρείται η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αναψυκτικά και στο φυσικό αέριο, η αύξηση των τελών κυκλοφορίας, η αύξηση στην τιμή των φθηνών τσιγάρων, η εξίσωση των τιμών στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης

Εκει που η Τρόικα δεν δέχεται κουβέντα είναι η συρρίκνωση στο δημόσιο τομέα με κλείσιμο ΔΕΚΟ και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Επιπλέον εξεταζεται:
Μείωση εφάπαξ 10%
Περικοπές σε επιδόματα
Αναστολή μισθολογικών ωριμάνσεων
Εισοδηματικά κριτήρια για τα κοινωνικά - προνοιακά επιδόματα.
Κατάργηση του επιδόματος γάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ