Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ Ν.Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΗΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΕΙΟΥ, ΤΟΝ ΟΛΘ, ΤΗΝ ΕΥΑΘ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΤ3


Η εσωτερική υποτίμηση που επεχείρησε πέρυσι η Κυβέρνηση έμεινε μόνο στο πεδίο των μισθών. Το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να περάσει την ίδια υποτίμηση στις τιμές, αφού ο πληθωρισμός τρέχει με 4% και ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή σημειώνει αυξήσεις σε βασικά προϊόντα του «καλαθιού της νοικοκυράς».
Αυτά τόνισαν τα στελέχη της ΝΔ Θεσσαλονίκης στη Συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα, στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεων των δημοσιογράφων.

Όπως σημείωσε ο Κώστας Ταγγίρης, γραμματέας της ΕΚΟ Οικονομολόγων της ΝΔ και Συντονιστής του Κύκλου Πολιτικής Δράσης Οικονομικών, ήδη καταγράφονται σημαντικές αυξήσεις τον τελευταίο χρόνο (+33,2% στις πατάτες, +28,9% στο πετρέλαιο, +16,3% στη βενζίνη, +14,9% στις μεταφορές, +12,6% στα τσιγάρα, +9,6% στο ρεύμα, +9,2% στην παροχή υπηρεσιών υγείας, +7,9% στα αλκοολούχα ποτά, +5,3% κ.ο.κ.).
«Μία ακόμη αύξηση στο Φ.Π.Α. θα αποβεί καταστροφική, το καλάθι δε θα γεμίζει πλέον, ενώ η επιβολή φόρου στα μη αλκοολούχα ποτά, η… «μάχη της γκαζόζας» θα χτυπήσει κυρίως ελληνικές επιχειρήσεις. Η μείωση του αφορολόγητου ποσού θα επιφέρει μείωση στα χαμηλότερα εισοδήματα της τάξης των 600-800 ευρώ ετησίως, που θα είναι το τελευταίο και πιο δυνατό χτύπημα στα ήδη κουρασμένα φορολογικώς ελληνικά νοικοκυριά», τόνισε ο κ. Ταγγίρης.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σημείωσε τα εξής:

-          Για τους «Αγανακτισμένους στις Πλατείες»:  
Οι εκδηλώσεις αυτές αναμφισβήτητα αποτελούν εναύσματα σκέψης για τη ΝΔ και θα πρέπει να αποτελούν τέτοια για το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Οι πολίτες ζητούν αλλαγή πολιτικής συμπεριφοράς και έχουν δίκιο. Είναι καθήκον μας να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις των πολιτών. Να ακούσουμε τις απόψεις τους και να τις μετατρέψουμε σε πολιτικές θέσεις. Οι κινητοποιήσεις αυτές θα πρέπει να οδηγήσουν σε ουσιαστική ανανέωση του πολιτικού μας συστήματος και στην εμβάθυνση της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Ωστόσο, οι χώρες δεν κυβερνώνται από το δρόμο. Η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία δεν αφήνει άλλη δυνατότητα εκπροσώπησης των πολιτών και διακυβέρνησης της χώρας. Άλλο η αγανάκτηση και άλλο η κατάλυση του τρόπου λειτουργίας του Δημοκρατικού Κοινοβουλευτικού Συστήματος.

-          Για τις (απογευματινές) ανακοινώσεις Μαγκριώτη:
Αναμένουμε από τον κ. υφυπουργό συγκεκριμένες εξαγγελίες για το πώς θα χρηματοδοτηθούν τα έργα και πότε θα ολοκληρωθούν. Είναι καλή η λογοτεχνία και η περιηγητική αφήγηση, ωστόσο η πολιτική είναι κάτι το διαφορετικό. Και δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι όποτε ο κ. Μαγκριώτης κάνει εξαγγελίες λίγο αργότερα τις αναιρεί…


-          Για το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου:
Η Κυβέρνηση οδηγεί το νοσοκομείο σε εξαθλίωση αφού από την 1η Ιανουαρίου δεν καταβάλει τα κονδύλια μισθοδοσίας, όπως υποχρεούται. Αυτός δεν είναι τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων. Αν νομίζει ο λαλίστατος κ. Λοβέρδος ότι περιστολή δαπανών στο τομέα υγείας σημαίνει να αφήνουμε τους εργαζόμενους χωρίς μισθό, τα νοσοκομεία χωρίς υλικά και τους ασθενείς χωρίς φροντίδα, τότε έχει διαλέξει λάθος δρόμο για να προωθήσει τις αρχηγικές του φιλοδοξίες.

-          Για τις δηλώσεις της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης:
Οι θέσεις της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης έχουν σαφές ιδεολογικό στίγμα και αυτό τους τιμά. Η πολιτική πρέπει να διεξάγεται με όρους ιδεολογικούς, αλλιώς δεν είναι πολιτική. Βεβαίως είναι σαφές ότι η ιδεολογία τους, η Σοσιαλδημοκρατία δηλαδή, προσκρούει στις επιταγές των καιρών. Ο τόπος χρειάζεται μία φιλελεύθερη διακυβέρνηση, δηλαδή τη νέα Νέα Δημοκρατία.

-          Για την εξόρμηση διάχυσης των μηνυμάτων του «Ζαππείου-ΙΙ»
Σημείωσαν εξαιρετική επιτυχία, καθώς οι πολίτες διψούν για ενημέρωση και δείχνουν ότι υπολογίζουν στη ΝΔ για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η εξόρμηση θα συνεχιστεί όλο το Σαββατοκύριακο και θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο στη Β’ Θεσσαλονίκης.

-          Για τις δημοσκοπήσεις:
Διεξάγονται κάτω από το βάρος συναισθηματικής πίεσης που ασκεί η κρίση και η λιτότητα. Ωστόσο, αποδεικνύουν ότι οι βασικές πολιτικές θέσεις της ΝΔ (αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, μείωση φορολογικών συντελεστών, άρνηση των φορομπηχτικών μέτρων), γίνονται αποδεκτές με συντριπτικά ποσοστά. Είναι θέμα χρόνου η ΝΔ να περάσει μπροστά στην πρόθεση ψήφου, άλλωστε αυτό έχει ήδη γίνει σε κάποιες μετρήσεις αλλά και να κερδίσει τις εκλογές.

-          Για τις αποκρατικοποιήσεις Λιμένος- ΕΥΑΘ:
Η ΝΔ είναι φιλελεύθερο κόμμα, συνεπώς υπέρ της πλήρους αποκρατικοποίησης, που είναι βασικό στοιχείο της φιλελεύθερης ιδεολογίας. Και η Διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ ήταν προβληματική όπου και όποτε δεν έμενε σταθερή στην ιδεολογία της.

-          Για τη φημολογία περί υποβάθμισης της ΕΡΤ-3:
Η φιλελεύθερη ιδεολογία μας εμπεριέχει τη διατήρηση ενός δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού ενημερωτικού φορέα, που θα λειτουργεί με την ευθύνη ενός διακομματικού φορέα. Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζουμε τη λειτουργία της ΕΡΤ-3 με το ρόλο του εκφραστή της Ελληνικής Περιφέρειας και θα αντιταχθούμε σθεναρά σε κάθε επιχείρηση υποβάθμισης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ