Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΠΑΛΙΑ ΑΠΑΤΗ ΣΤΟ FACEBOOK

«Μάθε ποιος βλέπει το προφίλ σου»! «Μάθε ποιός βλέπει τις φωτογραφίες σου»! Καθημερινά νέες σελίδες στο facebook διαφημίζουν πως, επιτέλους, θα ξέρουμε ποιος μας αναζητεί στο κοινωνικό δίκτυο.

Όχι μόνο όλες αυτές οι σελίδες είναι απάτες, αλλά είναι και το συχνότερο είδος απάτης, σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας bitdefender.

Συγκεκριμένα, το 34,7% όλων των scams στο Facebook είναι αυτού του τύπου. Η εταιρεία συνέλεξε τα στατιστικά από το Bitdefender safego, ένα δωρεάν εργαλείο σχεδιασμένο για να προστατεύει από τις «κακοτοπιές» των κοινωνικών δικτύων.

Σύμφωνα με τα στατιστικά τους, αυτού του είδους οι απάτες συλλέχουν περίπου ενάμισι εκατομμύριο κλικ ανά «κύμα».

Και αναρωτιέμαι εγώ, τώρα. Αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που υποκύπτουν σε τέτοιες απάτες, γιατί έχουν τόση καούρα για να δουν ποιός κοιτάζει το προφίλ τους;

Ας πούμε πως δεν ήταν απάτη, και πως όντως λειτουργούσε. Και τι έγινε; Τι ελπίζουν, ότι θα ανακαλύψουν τον έρωτα της ζωής τους, που απλά ντρέπεται να τους μιλήσει; Πως θα εντοπίσουν εχθρούς που τους παρακολουθούν και σχεδιάζουν την καταστροφή τους; Ότι θα βγάλουν συμπέρασμα για το αν κάποιος τους ζηλεύει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ