Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ

Διαστάσεις παίρνει η ψηφιακή διαμάχη μεταξύ των ιδιωτών καιΕΡΤ αλλά και της Nova, που ξαφνικά την έβαλε στο παιχνίδι με την ανακοίνωσή της, η ΕΙΤΗΣΕΕ. 

Αυτό που μπορούσε να διαβάσει κανείς ανάμεσα στις γραμμές των ανακοινώσεων των δυο από τις τρεις εμπλεκόμενες πλευρές (ΕΙΤΗΣΕΕ και ΕΡΤ) είναι τα ακόλουθα:

1) Ο Λάμπης Ταγματάρχης, αποφάσισε να περάσει την “κόκκινη γραμμή” που είχαν από καιρό βάλει οι ιδιώτες (και να συγχωνεύσει βέβαια και δυο παλιά κανάλια “χωρίς να ανοίξει μύτη”. Τα αποτελέσματα της κίνησης αυτής θα τα δούμε στους επόμενους μήνες).

2) Για την κίνηση αυτή έχει σίγουρα την στήριξη (αν όχι την παρότρυνση) της κυβέρνησης. Μάλιστα λέγεται ότι η όλη κάλυψη δεν περιορίζεται στον Χυτήρη και τον Παπακωνσταντίνου (ακούμε και ξανακούμε ότι δεν έχει έξοδα το HD), αλλά φτάνει μέχρι το περιβάλλον του πρωθυπουργού.

3) Οι ιδιώτες θεωρούν ότι πίσω από όλη την ιστορία κρύβεται η Forthnet. Αυτό το αποδίδουν στις “προσβάσεις” που έχει η εταιρεία λόγω της σχέσης της με συγκεκριμένα πρόσωπα με τα οποία "το διαζύγιο ήταν βελούδινο". Ο Λάμπης, είναι ο δεύτερος διευθύνων της ΕΡΤ που προέρχεται από τη συνδρομητική πλατφόρμα της Nova. Ο προηγούμενος, Γ. Γαμπρίτσος, πήγε στον κρατικό (ακόμα)ΟΤΕ, ενώ ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, Π. Τζωρτζάκης είναι πλέον… σύμβουλος του πρωθυπουργού.

4) Όλα αυτά βέβαια, τυχαία ή όχι, παραδόξως, έρχονται τώρα στο προσκήνιο. Τόσο καιρό δεν μιλούσε κανείς…
Παρόλα αυτά, το βασικό ερώτημα παραμένει: γιατί οι ιδιώτες κάνουν τόση φασαρία, για μια εκπομπή που αφορά μερικές αθλητικές μεταδόσεις και όταν η τηλεθέαση της κρατικής γενικότερα, δεν ξεπερνά το 10%; Επειδή συνήθως το πραγματικό πρόβλημα κρύβεται στις λεπτομέρειες, λέγεται ότι το θέμα βρίσκεται μάλλον στα τεχνικά χαρακτηριστικά της εκπομπής (και ότι αυτά συνεπάγονται: εξοπλισμό, προμήθειες, συμφωνίες κλπ κλπ και από τις δυο πλευρές). Τα περί νομιμότητας και ψηφιακής μετάβασης, είναι μάλλον απλές προφάσεις… Και εσείς νομίζατε ότι τους έπιασε ο πόνος για να μας βάλουν στη νέα τεχνολογία οι μεν και για να τηρήσουν τη νομιμότητα οι δε…

Υ.Γ. Καλά και ο Αλαφούζος; Αυτός, θέλει απλώς να βρει δρόμο για να τρέξει το "αυτοκίνητο" που έχει αγοράσει εδώ και χρόνια, να εκπέμψει δηλαδή σε HD αφού έχει ήδη προμηθευτεί τον εξοπλισμό. Μάλλον δηλαδή, το λαγό κάνει και ίσως δεν το ξέρει κιόλας. (Media Brief)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ