Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ο ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΪΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ; (audio)

Την Πέμπτη ήταν τα γενέθλια του Σαντάμ Χουσεΐν ο οποίος θα γινόταν 74 ετών. Μήπως ωστόσο δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε παρελθοντικό χρόνο;

Μήπως ο Σαντάμ ζει και γιόρτασε κάπου μακριά από όλους και από όλα σκεπτόμενος το επόμενο βήμα του;

Αν και δεν έχουν δει τον Σαντάμ ψυχή τε και σώματι αρκετοί Ιρακινοί πιστεύουν ότι ο ηγέτης τους ζει.



Σύμφωνα με τους New York Times, πρόσφατο τηλεφώνημα που έγινε στον Hassan al-Allawi, εκ μέρους του φερόμενου ως Σαντάμ Χουσείν, όταν βρισκόταν σπίτι του τάραξε τα νερά.



Ο Allawi κατέγραψε τη συνομιλία με τον φερόμενο Σαντάμ και σε συνάντηση του Κοινοβουλίου έκανε τους πάντες να μείνουν με το στόμα ανοιχτό, κοιτώντας αποσβολωμένοι ο ένας τον άλλο.

Ο Hassan al-Allawi, "στενός φίλο του Σαντάμ", έβαλε σε ανοικτή ακρόαση τη συνομιλία κατά τη διάρκεια επίσημου γεύματος του Κοινοβουλίου, φέρνοντας ρίγη ανατριχίλας στους παριστάμενους σε σημείο που ακόμα και όσοι πίστεψαν πως πέθανε άρχισαν να το ξανασκέφτονται.

Οι ΝΥΤ επικοινώνησαν με τον Allawi, ο οποίος ανέφερε ότι με το που έβαλε τη συνομιλία σε ανοιχτή ακρόαση και οι καλεσμένοι τρόμαξαν.

"Αυτός είναι ο Σαντάμ, είναι φωνή του", αναφώνησαν έκπληκτοι.

Στη μεταξύ τους συνομιλία ο "Σαντάμ" ακούγεται να του λέει ότι το 2006 εκτελέστηκε κάποιος σωσίας του και πως θα κάψει τη Πράσινη Ζώνη και θα την βάψει κόκκινη με το αίμα τον προδοτών του.

Ο Allawi, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό του Σαντάμ μέχρι την εξορία του είπε ότι διατηρεί ακόμα μια συμπάθεια για τον πρώην προστάτη του, ακόμα κι αν έχει αγκαλιάσει τη δημοκρατική μετάβαση του Ιρακ ως μέλος του Κοινοβουλίου.

"Μέχρι σήμερα, αγαπώ τον Σαντάμ", είπε προσθέτοντας ότι με το που άκουσε τη φωνή του ξέσπασε σε κλάμματα.

"Πίστεψα πως ζω ένα όνειρο, ο Σαντάμ χρησιμοποιούσε συγκεκριμένες λέξεις και εκφράσεις με συγκεκριμένη συναισθηματική ένταση" όπως και αυτός που έκανε το τηλεφώνημα.

Μάλιστα η ηχογραφημένη συνομιλία ανέβηκε στο διαδίκτυο σε βίντεο ενώ ο Allawi θεωρεί ότι οι φαρσέρ επέλεξαν αυτόν επειδή ήταν κοντά με τον Σαντάμ.

Από τον θάνατο του Σαντάμ αρκετές είναι οι θεωρίες συνωμοσίας όμοιες με αυτές που ακούγονται για τον Έλβις Πρίσλει.

Ένας σχολιαστής έγραψε τη Πέμπτη στο αραβικό site Hawamer, ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να σκάψουν στο τάφο του Σαντάμ και να ελέγξουν το DNA του νεκρού εάν όντως είναι η δική του σορός.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ