Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ...

Για το θέμα της καταπολέμησης της βίας στα ελληνικά γήπεδα μίλησε στο Reuters ο Σοφοκλής Πιλάβιος από το Παρίσι όπου βρίσκεται για το Συνέδριο της UEFA.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα αυστηρότερο κώδικα ποινών και θα κάνουμε ό,τι περνάει από τα χέρια μας για να μην υπάρχουν βεγγαλικά και φωτοβολίδες στα ελληνικά γήπεδα την ερχόμενη σεζόν. Θα θέλαμε να έχουμε τη βοήθεια της Πολιτείας, της Αστυνομίας αλλά και των συλλόγων των οποίων οι οπαδοί είναι οι πιο σκληροπυρηνικοί και δημιουργούν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Οι αλλαγές που προτείνουμε θα πρέπει να εγκριθούν από τη γενική συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τον Ιούνιο και στη συνέχεια θα τεθούν άμεσα σε ισχύ», τόνισε ο κ. Πιλάβιος.

«Θα πρέπει να μελετήσουμε το Ποινικό Δίκαιο και τις ποινές που προβλέπει και στη συνέχεια θα καταθέσουμε τις απόψεις μας. Νομίζω πως οι αλλαγές που βρίσκονται υπό συζήτηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ελπίζω την επόμενη χρονιά να υπάρξουν περισσότερες συλλήψεις μέσω καλύτερης διαχείρισης των κλειστών συστημάτων παρακολούθησης στα γήπεδα», σχολίασε σχετικά με τα φαινόμενα χουλιγκανισμού που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε και στη πρόθεση των ποδοσφαιριστών να κάνουν απεργία, κάτι που τελικά δεν έγινε.

«Αντιλαμβάνομαι τους λόγους που τους ώθησαν σε μια τέτοια απόφαση, αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να βοηθήσει σε τίποτα ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ήθελαν πάντως, να περάσουν ένα μήνυμα και νομίζω ότι το πήραμε.

Οι Έλληνες φίλαθλοι, όταν οι ομάδες τους αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν δημιουργούν προβλήματα γιατί έχουν πειστεί πως αυτό είναι για το καλό του συλλόγου τους. Απλά δημιουργούν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ