Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

40.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ STAR ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Δελτίο Τύπου ΕΤΙΤΒΕ

Ακόμα πληρώνει το STAR CHANNEL την αψυχολόγητη απόφαση κάποιων από την Διοίκησή του να βάλουν λουκέτο, βαθιά χαράματα, στο παράρτημα Θεσσαλονίκης του σταθμού πετώντας στον δρόμο δέκα πέντε εργαζόμενους. Μετά το πρόστιμο των σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000€) που του επέβαλε το ΣΕΠΕ επειδη το έκλεισε χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, ήρθαν χτες άλλες δύο καταδίκες, για τους διευθύνοντές του, από δικαστήριο της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα οι κύριοι, Μαλέλης Σταμάτης, Ανδρεούλης Ανδρέας και Φλωριώτης Μιχάλης καταδικάστηκαν σε πρόστιμο 550+550=1100€ έκαστος γιατί έδωσαν εντολή σε εικονολήπτη που δεν διέθετε την ανάλογη άδεια άσκησης επαγγέλματος, να πραγματοποιήσει ρεπορτάζ για λογαριασμό του STAR CHANEL. Ο κ. Πάνος Κυριακόπουλος που αντιμετώπιζε την ίδια κατηγορία, αθωώθηκε αφού οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν ότι δεν έχει καμιά σχέση με το STAR CHANNEL. Εμείς τον παρακαλούμε να μας εξηγήσει γιατί συνεχίζει να το εκπροσωπεί στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΤΗΣΕΕ και μάλιστα από την θέση του Γενικού Γραμματέα της.
Είναι ξεκάθαρο πλέον τι είχαν στο μυαλό τους αυτοί που έκλεισαν το παράρτημά του σταθμού στην Θεσσαλονίκη και έστειλαν, πριν τους κοινοποιηθούν οι απολύσεις τους, δεκαπέντε εργαζόμενους στην ανεργία. Πίστευαν ότι θα βρουν φτηνά εργατικά χέρια εκμεταλλευόμενοι ενοικιαζόμενα τηλεοπτικά συνεργεία, που ο σκληρός ανταγωνισμός, η μη κατοχή της ανάλογης άδειας άσκησης επαγγέλματος από τα μέλη τους και, το σπουδαιότερο, η μη ασφάλισή τους στο ΙΚΑ, θα τα καθιστούσαν φτηνά.
Φυσικά διαπίστωσαν το λάθος τους και το διαπιστώνουν καθημερινά, γιατί προς τιμήν των τεχνικών τηλεόρασης της Β. Ελλάδος, κανένας δεν δέχεται να συνεργαστεί με ανθρώπους που επέδειξαν σε συναδέλφους μας αυτή την συμπεριφορά προκειμένου να διατηρήσουν τους παχυλούς μισθούς τους ( που παραμένουν ακόμα παχυλοί παρά τις όποιες μειώσεις έκαναν στους …..εαυτούς τους).
Τους το ξεκαθαρίζουμε δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουμε να ζητάμε εισαγγελική παρέμβαση σε κάθε ρεπορτάζ χωριστά, που, για την πραγματοποίησή του, δεν θα τηρείτε ο νόμος, και ότι θα καταγγέλλουμε στο τμήμα εσόδων του ΙΚΑ, κάθε περίπτωση ανασφάλιστης εργασίας. Τώρα πλέον οι αρμόδιοι του STAR CHANNEL, γνωρίζουν πολύ καλά πόσο θα τους κοστίζει το κάθε ρεπορτάζ από την Β. Ελλάδα, αν δεν ξαναοργανώσουν και επανδρώσουν το παράρτημα Θεσσαλονίκης του σταθμού.
Τέλος, απευθυνόμενοι προς τον κ Χυτήρη του ζητάμε , για μια ακόμη φορά, να μην χορηγούνται άδειες Εθνικής Εμβέλειας σε τηλεοπτικούς σταθμούς που δε διατηρούν πλήρως επανδρωμένα παραρτήματα, τουλάχιστον, στην Θεσσαλονίκη.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ