Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

16 ΜΑΡΤΙΟΥ 1994. ΠΑΟΚ: ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΚΟΡΑΤΣ!

Σαν σήμερα, στις 16 Μαρτίου του 1994 ο ΠΑΟΚ παίρνει το Κύπελλο Κόρατς κερδίζοντας στο Μιλάνο τη Στεφανέλ με 91-100. 
Με το τρόπαιο αυτό, ο Σούλης Μαρκόπουλος (που είχε αναλάβει στα μισά της χρονιάς) γίνεται ο πρώτος Έλληνας προπονητής που παίρνει ευρωπαϊκό τίτλο, άλλη μια τεράστια επιτυχία στην καριέρα του. 
Ο ΠΑΟΚ τελειώνει με 12-2 τη διοργάνωση, παίρνοντας με 2-0 τον διπλό τελικό, ενώ είχε στα προημιτελικά ανατρέψει το -16 από τη Σκαβολίνι στο πρώτο ματς κερδίζοντας με το αστρονομικό 96-58! 
Ο ΠΑΟΚ στον τελικό δεν ήταν το φαβορί, αφού η Στεφανέλ με Μποντιρόγκα, Τζεντίλε, Φούτσκα, Λάμπλεϊ και Ντε Πολ έμοιαζε ανίκητη. 
Βέβαια, εμείς που ξέρουμε από πρώτο χέρι τους παίκτες της ελληνικής ομάδας γνωρίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ τότε είχε υπερομάδα: Πρέλεβιτς, Κόρφας, Μπουντούρης, Μπέρι, Σάβιτς, Γαλακτερός, Ρεντζιάς, Μπαλογιάννης, Τσέκος συνέθεταν τους τροπαιούχους. 
Ένας κι ένας δηλαδή. 
Κι αυτό φάνηκε με το 2-0 επί των Ιταλών και το εκπληκτικό επιθετικά παιχνίδι του ΠΑΟΚ μέσα στο Μιλάνο. 
Έτσι, ο ΠΑΟΚ σβήνει τη δύσκολη στιγμή που πέρασαν οι φίλοι της ομάδας με την ήττα 79-77 από την Μπενετόν το 1993 στον ημιτελικό του φάιναλ φορ του Πρωταθλητριών. 
Σύμπτωση; Ο ΠΑΟΚ είχε προκριθεί στο φάιναλ φορ κερδίζοντας στις 16 Μαρτίου και πάλι (του 1993) την Ορτέζ με 81-65 στο Αλεξάνδρειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ