Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ω, ΡΕ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ, ΚΑΤΙ ΓΛΥΥΥΚΕΕΕΣ!!!

Μια νέα ανακάλυψη των επιστημόνων για το DNA του δέντρου του κακάο υπόσχεται να κάνει τη σοκολάτα ακόμη πιο απολαυστική.


Πολλοί άνθρωποι (μεταξύ τους πιθανότατα κι εσείς) δεν μπορούν να αντισταθούν στην σοκολάτα και οι Αμερικανοί επιστήμονες ανοίγουν τον δρόμο για να απογειωθεί η γεύση της.


Οι συγκεκριμένοι ερευνητές αποκωδικοποίησαν το DNA του δέντρου του κακάο και, πλέον, θεωρούν ότι τώρα υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για να κατασκευαστούν εύγεστες σοκολάτες που θα κάνουν και καλό στην υγεία.

Οι επιστήμονες ασχολήθηκαν με ποικιλίες του κακάο που ονομάζονται Criollo και παράγουν την καλύτερη σοκολάτα στον κόσμο. Το ίδιο είδος χρησιμοποιούσαν στην Κεντρική Αμερική πριν από 3000 χρόνια και οι Μάγιας αλλά σήμερα είναι δύσκολο να βρει κανείς «καθαρή» τη συγκεκριμένη ποικιλία.

Σήμερα η παραγωγή καλού κακάο, του βασικού συστατικού της σοκολάτας, αντιπροσωπεύει σχεδόν το 5% της παγκόσμιας παραγωγής.

Ωστόσο, η νέα ανακάλυψη του γονιδιώματος του κακάο μπορεί να στρέψει την παραγωγή στην εξαιρετική ποιότητα σοκολάτας που απολάμβαναν οι Μάγιας.

Όλοι ελπίζουν τώρα ότι οι πληροφορίες για το DNA του δέντρου θα χρησιμοποιηθούν στην δημιουργία δέντρων υψηλής ποιότητας, που θα αντιστέκονται στις ασθένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ