Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙ

Σοβαρότατα προβλήματα στον κλάδο των ιδιοκτητών ταξί έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση, καθώς εκτός από την πτώση της κίνησης έχουν να αντιμετωπίσουν και την απαξίωση των αδειών τους.

Έτσι επαγγελματίες που επένδυσαν πριν από μερικά χρόνια δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσουν μία ή μισή άδεια ταξί, βλέπουν σήμερα την επένδυσή τους να χάνει ακόμα και πάνω από το 50% της αξίας της.

Σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς μία άδεια ταξί που μέχρι πέρυσι κόστιζε στη Θεσσαλονίκη
ακόμη και 350.000 έπεσε στις 140.000 ευρώ. Το ίδιο συμβαίνει και με στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας και σύμφωνα με τα στοιχεία , στην Αθήνα  που έφτασε να πωλείται μέχρι και 205.000 σήμερα έχει χάσει πάνω από το 50% της αξίας της και έχει πέσει στις 80 με 100.000 ευρώ, στην Πάτρα από τις 200.000 στις 90.000 ευρώ και στο Ηράκλειο από τις 300.000 ευρώ που ήταν πριν από δύο χρόνια στις 130.000 ευρώ.

Δύσκολα είναι τα πράγματα όμως και για το μεροκάματο, καθώς η κίνηση των πελατών έχει μειωθεί κατά 40% στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, 50% στην Αθήνα και πάνω από 50% στην Πάτρα. Ακόμα πιο τραγική είναι η κατάσταση για τους οδηγούς, οι οποίοι τις περισσότερες μέρες του μήνα ίσα που καλύπτουν τα έξοδα λειτουργίας και τα ασφάλιστρα.

Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες δεν δέχθηκαν την τελευταία αύξηση στα κόμιστρα, ενώ δεν εισπράττουν και το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα τον τελευταίο χρόνο, σε μια προσπάθεια να μην επιβαρύνουν και άλλο τους καταναλωτές, μειώνοντας και άλλο την κίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ